1 Nisan 2017 Cumartesi

ŞEKİLLİ UN KURABİYESİ


UN KURABİYESİ TARİFİ



   ❤
            ❤

                      ❤
        
   


MALZEMELER

125 gram tereyağı ya da margarin (ben tereyağı ile yapıyorum, enfes oluyor)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 paket vanilya

Üzeri için;

Pudra şekeri


YAPILIŞI


Oda sıcaklığında erimiş tereyağımızın içerisine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve sıvı yağımızı koyup, mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. İçine nişasta, vanilya ve elenmiş un ilave ediyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur olana kadar kısa bir süre yoğuruyoruz. Avucunuzla bir parça koparıp tezgahta elinizle bastırarak açıyoruz. Şekilli kalıplarınızla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Yada isterseniz elinizle ufak ufak yuvarlayıp, üstten hafif bastırarak şekil verin. Sizin zevkinize kalmış.





Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında tam tamına 25 dakika pişiriyoruz. Pişmemiş gibi gelse de daha fazla tutmayın, durdukça kendini çekecek ve ağzınızda dağılacak emin olun. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağını atması için az bir süre bekletiyoruz. Fakat dikkat edin soğumasın. Un eleği yada süzgeçle pudra şekeri eleyip, üzerini kaplıyoruz.Kurabiye çok sıcakken elerseniz pudra şekeri karamelize olur. Soğuduktan sonra ise üzerine yapışmaz en iyisi karar ısıda dökmek.Özellikle ertesi gün müthiş oluyor, üzerini streç ile kaplayıp hava almadığında 10 güne kadar dayanıyor. Hem de ilk gün ki lezzetinde.


Süslemek hayal gücünüze kalmış.Pudra şekeri kadar tatlı,bembeyaz ve lekesiz bir ömür dilerim.

AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Enfes Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design