8 Nisan 2017 Cumartesi

YALANCI PROFİTEROL TATLISI

İlgili resimMALZEMELER

1 paket tuzsuz etimek                              
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Çikolata sosu





                                         YAPILIŞI

yalancı profiterol ile ilgili görsel sonucu
Süt, un ve şeker tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebi soğumaya bırakılır. Krem şanti süt ile çırpılır ve ılıyan muhallebiye eklenir, ikisi birlikte tekrar çırpılır. Etimekler parçalara ayrılıp borcama dizilir. Çırpılan karışım da üzerine eklenir. İsterseniz bunu kaselere de yapabilirsiniz, öyle de çok güzel oluyor, servisi de daha kolay oluyor. Son olarak çikolata sosu pakette hazırlanır. Ben pakette yazan ölçünün yarısını hazırladım. Hazırlanan çikolata sosu da soğuduğunda tatlının üzerine yayılır.Servis etmeden önce bir gün dolapta bekletilir. İsteğe göre üzerini de süsleyebilirsiniz. 


İlgili resim

NOT: İSTERSENİZ ETİMEKLERİ SÜTLE ISLAYABİLİRSİNİZ.



AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Enfes Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design