12 Nisan 2017 Çarşamba

KAŞIK DÖKMESİ


kaşık dökmesi ile ilgili görsel sonucuMALZEMELER🍴


1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un




                                                                                   YAPILIŞI🍴

kaşık dökmesi ile ilgili görsel sonucu
Yoğurt, yumurta ve sıvı yağ çırpılır. Üzerine kabartma tozu, tuz ve un eklenerek karıştırmaya devam edilir. İlk olarak 1,5 su bardağı un eklenir. Gerekirse bir miktar daha ekleyebilirsiniz koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.




kaşık dökmesi ile ilgili görsel sonucu
Hamur hazır olduktan sonra yapışmaz bir tavanın tabanı çok az yağlanır, hamurdan birer kaşık koyularak her iki yüzeyi de pişirilir. Orta ateşte pişirebilirsiniz, çok harlı ateşte hamurun içi pişmeyebilir. Tüm hamur bu şekilde pişirildikten sonra servis edilir.  Dilerseniz sıvı yağ miktarınızı yarım çay bardağı da kullanabilirsiniz. 





AFİYET OLSUN☺


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Enfes Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design