500 gram taze kadayıf,
125 gram tereyağı (eritilecek),
1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
1 su bardağı ceviz içi.
Şerbeti için;
3 buçuk su bardağı toz şeker,
3 buçuk su bardağı su,
1 fiske tuz,
Çeyrek limon.
125 gram tereyağı (eritilecek),
1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
1 su bardağı ceviz içi.
Şerbeti için;
3 buçuk su bardağı toz şeker,
3 buçuk su bardağı su,
1 fiske tuz,
Çeyrek limon.
YAPILIŞI
Fincanda tel kadayıf tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti hazırlanır.
Şerbetini hazırlamak için gerekli olan su, toz şeker, tuz ve çeyrek limon tencereye koyulup, karıştırılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 20 dakika kaynatılır.
Süre sonunda içindeki limon sıkılır ve hazırlanan şerbet ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır (şerbetin kıvamı çok koyu olmamalı).
125 gram tereyağı tavada eritilir.
Eriyen tereyağının üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edilir.
Kadayıflar geniş bir tepsi içerisine koyulur ve elle didiklenip, tel tel ayrılır (kadayıflar uzun kalsın, çok küçültmeyin).
Didiklenen kadayıfların üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı dökülür ve elle güzelce harmanlanır.
Şerbetini hazırlamak için gerekli olan su, toz şeker, tuz ve çeyrek limon tencereye koyulup, karıştırılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 20 dakika kaynatılır.
Süre sonunda içindeki limon sıkılır ve hazırlanan şerbet ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır (şerbetin kıvamı çok koyu olmamalı).
125 gram tereyağı tavada eritilir.
Eriyen tereyağının üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edilir.
Kadayıflar geniş bir tepsi içerisine koyulur ve elle didiklenip, tel tel ayrılır (kadayıflar uzun kalsın, çok küçültmeyin).
Didiklenen kadayıfların üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı dökülür ve elle güzelce harmanlanır.
Küçük kahve fincanına, kenarlardan sarkacak şekilde bir tutam kadayıf yerleştirilir ve üzerine parmak uçları ile iyice bastırılır.
Ortasına bolca ceviz içi koyulur ve cevizin üzerine tekrar bir tutam kadayıf koyulup, kenarlardan taşan kısımlar içe doğru kapatılır.
Kadayıfın üzerine parmak uçları ile iyice bastırılır ve kadayıfların sıkışması sağlanır.
Ortasına bolca ceviz içi koyulur ve cevizin üzerine tekrar bir tutam kadayıf koyulup, kenarlardan taşan kısımlar içe doğru kapatılır.
Kadayıfın üzerine parmak uçları ile iyice bastırılır ve kadayıfların sıkışması sağlanır.
Fincan ters çevrilerek, şekillendirilen kadayıf fincandan çıkartılır ve hazırlanan fincanda tel kadayıf tatlısı borcama yerleştirilir.
Kadayıflar bitene kadar aynı işleme devam edilir ve önceden ısıtılmış 175° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından alınan sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbet dökülür ve tepsinin üzeri başka bir tepsi ile kapatılır.
Hazırlanan fincanda tel kadayıf tatlısı, şerbetini çekmesi için yaklaşık 1 saat dinlendirilir.Tatlı iyice soğuduktan sonra, üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.Bu ölçüler ile 14 adet tatlı elde ettim.
Kadayıflar bitene kadar aynı işleme devam edilir ve önceden ısıtılmış 175° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından alınan sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbet dökülür ve tepsinin üzeri başka bir tepsi ile kapatılır.
Hazırlanan fincanda tel kadayıf tatlısı, şerbetini çekmesi için yaklaşık 1 saat dinlendirilir.Tatlı iyice soğuduktan sonra, üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.Bu ölçüler ile 14 adet tatlı elde ettim.
İsterseniz aşağıdaki pratik videoyada bakabilirsiniz ☺
0 yorum:
Yorum Gönder