6 Nisan 2017 Perşembe

KIBRIS TATLISI


                                                                                                                                                    
                                                                                         MALZEMELER
     
kıbrıs tatlısı ile ilgili görsel sonucu
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Bir paket kabartma tozu




Kreması için


1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

kıbrıs tatlısı ile ilgili görsel sonucu
Şerbeti için

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya



YAPILIŞI

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.

kıbrıs tatlısı ile ilgili görsel sonucu

160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.



AFİYET OLSUN💫


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Enfes Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design