5 Nisan 2017 Çarşamba

DEREOTLU POĞAÇA



dereotlu poğaça ile ilgili görsel sonucu



MALZEMELER

2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 kase peynir
Bolca dereotu, yeşil soğan ve maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı pul biber
Aldığı kadar un (3,5 su bardağı peyniri eklemeden önce kullandım, peyniri ekleyince 1 bardağa yakın un ekleyip yoğurdum.)


YAPILIŞI

dereotlu poğaça ile ilgili görsel sonucuYeşillikler ve peynir hariç tüm malzemeler ile hamur yoğurulur. Daha sonra yeşillikler ve peynir eklenir. Hamur peynirle birlikte yumuşak bir kıvam alır, tekrar kıvamını bulmak için yaklaşık 1 bardak kadar un ekleyerek tekrar yoğurulur. Peynirinize göre un miktarı değişebilir ama ele yapışmayan bir hamur hazırlamalısınız. Daha sonra yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. 170 derece fırında 20 dk da pişiyor. 

Not: Bu oranlarla hazırlanan hamurdan 25 tane poğaça çıkar.


AFİYET OLSUN..

1 yorum:

 

Enfes Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design