29 Mart 2017 Çarşamba

HAVUÇLU TAVUKLU PİLAV TARİFİ


                                                                                           
                                                          MALZEMELER
                           
5 ADET ORTA BOY HAVUÇ 
  
 400 GR TAVUK 
                                                             
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ 

YARIM ÇAY BARDAĞINDAN BİRAZ AZ KUŞ ÜZÜMÜ

3 BUÇUK SU BARDAĞI SU

TUZ (MALZEMELERE AYRI AYRI KATILACAK )

3 YADA 4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI   
               

YAPILIŞI

Tavuk haşlanıp didiklenir. Havuçlar rendelenir ve tereyağında kavrulur. Didiklenmiş tavuklar kavrulmuş havuca eklenir ve karıştırılır. 

Pirinç yıkanır.  İçerisine kuş üzümü katılır ve karıştırılır.  Pirinçli kuş üzümlü karışım, havuç tavuk karışımının üzerine eklenir. Daha sonra su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.  Piştikten sonra yuvarlak birşeye tencere ters çevrilir ve servisimiz hazır olur.







AFİYET OLSUN ☺


1 yorum:

 

Enfes Tarifler Template by Ipietoon Cute Blog Design