DIŞI ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE
Uzun süre bayatlamayan nefis bir tarif
Çay ve kahve keyfinize eşlik edebilecek harika bi atıştırmalık 😊
Malzemeler
Hamuru için ;
👉150 gr tereyağ veya margarin
👉1 cay b. Sıvıyağ
👉3 yemek k. Pudraşekeri
👉1 pk vanilya
👉Aldığı kadar un
👉1 cay b. Sıvıyağ
👉3 yemek k. Pudraşekeri
👉1 pk vanilya
👉Aldığı kadar un
Malzemeler birlikte yoğurulur yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir (kabartma tozu kullanmadım bu tarifte 😊) Fındık'tan biraz büyük toplar yapılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 C fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.
Bulamak için ;
2 pk 80 grlık çikolata veya 1 su b. damla çikolata eritilir soğuyan kurabiyeler eritilmiş çikolata ile kaplanır üzeri dilediğiniz gibi süslenir ve buzdolabına alınır 10 dk çikolata sertleşsin servise hazır.
Bulamak için ;
2 pk 80 grlık çikolata veya 1 su b. damla çikolata eritilir soğuyan kurabiyeler eritilmiş çikolata ile kaplanır üzeri dilediğiniz gibi süslenir ve buzdolabına alınır 10 dk çikolata sertleşsin servise hazır.
AFİYET OLSUN 😍
0 yorum:
Yorum Gönder