ALTI ÇITIR ÜSTÜ KITIR ARASINA KREMA YATIR 😊
MALZEMELER
500 g tel kadayıf
100 gr. tereyağ
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı kıyılmış ceviz
KREMASI İÇİN;
1 litre süt
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti (toz halinde)
YAPILIŞI
Kadayıfı ince ince elinizle kırın yada bıçakla doğrayın.(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz.) Geniş bir teflon tencereye tereyağını alıp; eritin ve şekeri ekleyin.İçine kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın.)
Kadayıfı ince ince elinizle kırın yada bıçakla doğrayın.(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz.) Geniş bir teflon tencereye tereyağını alıp; eritin ve şekeri ekleyin.İçine kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın.)
Kreması için;tencereye sütü alın.Şeker, nişasta ve unu ekleyip,iyice çırpın.Topak olmaması gerekiyor.Ocağın altını yakın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın ve 2 kaşık tereyağı ekleyip,karıştırarak erimesini sağlayın.Kremayı ılımaya bırakın.Toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip, blendırla 5 dakika çırpın. Büyük boy borcama yada o ölçülerde bir kalıba kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayıp;elinizle bastırın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve her yerine yayın.Son olarak en üste kalan kadayıfları serin ve bastırın. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın..Dilimleyip,servis edin.
Afiyet bal şeker olsun 😊
0 yorum:
Yorum Gönder